04-09-06

S.A.M.

"Sam is zwaar aangepakt en afgekraakt, terwijl het toch een mooi initiatief was. Maar goed, we mogen onze kijkers ook niet onderschatten, de boodschap lag er inderdaad wat te dik op." Dixit Mieke Berendsen, de nieuwe netmanager van Eén in een interview in de Tijd van zaterdag. Het suikerzoete "Allemaal Sam" is ondertussen met stille trom afgevoerd, waarschijnlijk na een plotse stijging van het aantal diabetici onder de kijkers van Eén. Ik heb geen boodschap aan de boodschap van Eén. TV moet mij informeren, duiden, ontspannen. Ik wil niet beleerd worden door mijn TV, ik bepaal zelf mijn waarden.

Het probleem van de belerende Vlaamse televisie is al zo oud als de Vlaamse televisie zelf. In de jaren '70 en '80 vluchtten de kijkers massaal naar de Nederlandse zenders tot de komst van de commerciële televisiestations. Met de komst van Eén is een bedroevend hoogtepunt bereikt. Tony Mary ging ons allemaal eens leren vrolijke vrienden te zijn, we moesten onze buren doodgraag zien enz. "Allemaal Sam" was hier de ultieme belichaming van. Het is lelijk maar toen Geert Bourgeois de megalomane plannen van Mary naar de prullenbak verwees, voelde ik leedvermaak ondanks mijn veel te brave zelf. De VRT slorpt al genoeg van ons belastinggeld op om nog meer betweterigheid op de belastingbetaler los te laten. Hopelijk komt er een kentering met Mieke Berendsen, maar ik vrees ervoor omdat die de "sociale boodschap" van Eén niet resoluut naar de prullenmand verwees.

23:41 Gepost door Philippe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mieke berendsen, tony mary, tv, een |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.